Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κρεμώδες και δροσερό ρυζόγαλο

mitsa

Υλικά

  • 2 λίτρα γάλα

  • 120 γρ κούσταρ πάουντερ

  • 1½ φλιτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 400 ml νερό

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο αλάτι

  • Προαιρετικά λίγο κρόκο Κοζάνης ή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Οδηγίες

1
Βάζουμε το πλυμένο ρύζι σε σκεύος μαζί με λίγο αλάτι ,το μισό νερό και δουλεύουμε να σπάσει.
2
Βάζουμε το ρύζι μαζί με το υπόλοιπο νερό σε μέτρια φωτιά και το βράζουμε μέχρι που να μαλακώσει.
3
Διαλύουμε σε λίγο κρύο γάλα το κούσταρ πάουντερ.
4
Στο σχεδόν έτοιμο ρύζι βράζουμε το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία.
5
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το μείγμα με το κούσταρ πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει παχύρευστο.
6
Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε προαιρετικά τις βανίλιες, τον κρόκο ή ότι άλλο θέλουμε.
7
Όσο είναι καυτό το βάζουμε σε μπολάκια.
8
Τα σερβίρουμε κρύα πασπαλισμένα με κανέλα.
9
Αν δεν έχουμε κούσταρ πάουντερ (κάστερ πάουντερ) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια ποσότητα κορν φλάουρ μαζί με 2-3 βανίλιες, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι ελαφρώς διαφορετικό.