Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μελιτζάνες σαγανάκι με φέτα

mitsa

Υλικά

  • 3-4 μελιτζάνες

  • Αλάτι

  • 1 κρεμμύδι

  • 3-4 κολοκυθάκια

  • 1 πιπερία

  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό

  • 200 ml λευκό κρασί

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 250 γρ σάλτσα ντομάτας

  • Ρίγανη

  • 200 ml ζωμό λαχανικών

  • Πιπέρι

  • Φέτα

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες.
2
Τις βάζουμε σε νερό με αρκετό αλάτι και τις αήνουμε για 30 λεπτά τα ξεπικρίσουν.
3
Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
4
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε τις στεγνές μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια που έχουμε κόψει σε κομμάτια, την ψιλοκομμένη πιπεριά και τα σοτάρουμε.
5
Όταν είναι έτοιμα σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά.
6
Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον φέτα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
7
Τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με σπασμένη φέτα.