Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μελιτζάνες σαγανάκι με φέτα
mitsa
Υλικά
3-4 μελιτζάνες
Αλάτι
1 κρεμμύδι
3-4 κολοκυθάκια
1 πιπερία
1/4 ματσάκι μαϊντανό
200 ml λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη
200 ml ζωμό λαχανικών
Πιπέρι
Φέτα
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες.
2
Τις βάζουμε σε νερό με αρκετό αλάτι και τις αήνουμε για 30 λεπτά τα ξεπικρίσουν.
3
Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
4
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε τις στεγνές μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια που έχουμε κόψει σε κομμάτια, την ψιλοκομμένη πιπεριά και τα σοτάρουμε.
5
Όταν είναι έτοιμα σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά.
6
Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον φέτα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
7
Τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με σπασμένη φέτα.