Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
mitsa
Υλικά
2 πακέτα πτι μπερ
200 γρ βούτυρο
400 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ γιαούρτι
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
4 μήλα
50 γρ βούτυρο
100 γρ καστανή ζάχαρη
50 ml κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
2
Τα βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
4
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
5
Βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
6
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια.
7
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τα αφήνουμε να λιώσει.
8
Ρίχνουμε τα μήλα, την ζάχαρη και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
9
Σβήνουμε με το κονιάκ και αρωματίζουμε με την κανέλα και τις βανίλιες.
10
Τα αφήνουμε στο μάτι μέχρι να δέσει η σάλτσα.
11
Ξεφορμάρουμε το γλυκό μας και απλώνουμε τα κρύα μήλα.