Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Μπισκοτογλυκό ψυγείου σαν μηλόπιτα

1 Mins read

mitsa
total time
Μπισκοτογλυκό ψυγείου σαν μηλόπιτα

Υλικά

  • 2 πακέτα πτι μπερ

  • 200 γρ βούτυρο

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ γιαούρτι

  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο

  • 4 μήλα

  • 50 γρ βούτυρο

  • 100 γρ καστανή ζάχαρη

  • 50 ml κονιάκ

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
2
Τα βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
4
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
5
Βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
6
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια.
7
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τα αφήνουμε να λιώσει.
8
Ρίχνουμε τα μήλα, την ζάχαρη και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
9
Σβήνουμε με το κονιάκ και αρωματίζουμε με την κανέλα και τις βανίλιες.
10
Τα αφήνουμε στο μάτι μέχρι να δέσει η σάλτσα.
11
Ξεφορμάρουμε το γλυκό μας και απλώνουμε τα κρύα μήλα.