Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπισκοτογλυκό σοκολάτα-καραμέλα

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ μπισκότα

  • 150 γρ μαργαρίνη

  • Κρέμα καραμέλας

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 50 ml σιρόπι καραμέλας

  • 3 φύλλα ζελατίνης (5 γρ)

  • 50 ml νερό

  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας

  • Μους σοκολάτας

  • 125 γρ κουβερτούρα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • Καραμέλα

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 50 γρ βούτυρο

  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα δουλεύουμε μαζί με την λιωμένη μαργαρίνη και τα στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
2
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που να ετοιμάσουμε τις κρέμες.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε το σιρόπι καραμέλας (εμείς χρησιμοποιήσαμε έτοιμο σιρόπι για παγωτό, αλλά μπορούμε και από την καραμέλα που θα κάνουμε αργότερα).
4
Μουλίαζουμε για 5 λεπτά σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης.
5
Τα στραγγίζουμε και τα διαλύουμε στο καυτό νερό.
6
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν , τα βάζουμε σιγά σιγά στην σαντιγί και ανακατεύουμε.
7
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και δουλεύουμε με απαλές κινήσεις.
8
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο.
9
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.
10
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα.
11
Απλώνουμε την μους στο γλυκό και και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
12
Σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε την ζάχαρη καραμέλα.
13
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
14
Με προσοχή ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να γίνει σιρόπι.
15
Απλώνουμε το κρύο σιρόπι πάνω από το γλυκό μας.