Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μυρωδάτο καλοκαιρινό φαγητό
mitsa
Υλικά
4-5 μελιτζάνες
Αλάτι
2 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
Ρίγανη- Πάπρικα - Δυόσμος
Σκόρδο - Κύμινο
Πιπέρι - Αλάτι
Ελαιόλαδο
400 γρ σάλτσα ντομάτας
Νερό
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε τις μαλιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις αφήνουμε για 1 ώρα σε νερό με αρκετό αλάτι.
2
Στο μούλτι βάζουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και αλέθουμε.
3
Στον κιμά βάζουμε τα κρεμμύδια, το αυγό, ρίγανη, πάπρικα, δυόσμο, σκόρδο, κύμινο, πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο και δουλεύουμε.
4
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
5
Στεγνώνουμε καλά τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να μαλακώσουν.
6
Πλάθουμε το μείγμα σε σουτζουκάκια και τα τυλίγουμε με τις μελιτζάνες.
7
Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί, βάζουμε την σάλτσα ντομάτας και νερό μέχρι την μέση από τα σουτζουκάκια.
8
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί, αλουμινόχαρτό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά.
9
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσημο μέχρι να ροδίσουν.
10
Προαιρετικά σερβίρουμε με σπασμένη φέτα.