Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμο προφιτερόλ
mitsa
Υλικά
Κρέμα σοκολάτας
1 λίτρο φυτικό γάλα
125 γρ κουβερτούρα
50 γρ νισεστέ
250 γρ ζάχαρη
40 γρ κακάο
1 βανίλια
Κρέμα βανίλιας
650 ml φυτικό γάλα
40 γρ νισεστέ
65 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
Νηστίσιμα μπισκότα
Οδηγίες
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το φυτικό γάλα (εμείς χρησιμοποιήσαμε αμυγδάλου), το κακάο, το νισεστέ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
2
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα και την βανίλια.
3
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη, το φυτικό γάλα (εμείς χρησιμοποιήσαμε καρύδας για να βγει λευκή η κρέμα) και το νισεστέ σε ένα κατσαρολάκι.
4
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
5
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
6
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγη χλιαρή κρέμα βανίλιας, προαιρετικά νηστίσιμα μπισκότα και καλύπτουμε με χλιαρή κρέμα σοκολάτας.
7
Διακοσμούμε με νιφάδες κουβερτούρας και γλυκό κεράσι.