Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Όποιος δοκίμασε αυτό το γλυκό μου ζήτησε την συνταγή
mitsa
Υλικά
Κρέμα
Λίγη μαστίχα
200 γρ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
100 γρ νισεστέ
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
50 γρ βούτυρο
Παντεσπάνι
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
150 ml νερό
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
150x2 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
2
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το κρύο γάλα, το νισεστέ, τους κρόκους και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την μαστίχα, τις βανίλιες και το βούτυρο.
4
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
5
Βάζουμε το νερό και ανακατεύουμε.
6
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι.
7
Τα ενσωματώνουμε τα γίνουν ζύμη και την απλώνουμε σε ταψί 34×26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
9
Όταν κρυώσει το κόβουμε στην μέση, βάζουμε το ένα μέρος ως βάση και το βρέχουμε με 150 ml γάλα.
10
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα με την μαστίχα.
11
Απλώνουμε την μισή κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και τοποθετούμε το άλλο κομμάτι από παντεσπάνι.
12
Το βρέχουμε με 150 ml γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
13
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
14
Προαιρετικά σερβίρουμε με αλεσμένα καρύδια και κανέλα.