Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πασχαλινά κουλουράκια με γεύση τσουρέκι

mitsa

Υλικά

  • 650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 150 ml γάλα

  • 180 γρ βούτυρο

  • 3 αυγά

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 5 γρ μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • ½ κουταλάκι μαχλέπι

  • ¼ κουταλάκι κακουλέ

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες

1
Χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
3
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν και δουλεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με το μαχλέπι, το κακουλέ, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
7
Την πλάθουμε σε κορδόνια και τους δίνουμε σχήμα.
8
Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
9
Προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.