Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πασχαλινά κουλουράκια με γεύση τσουρέκι
mitsa
Υλικά
650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
150 ml γάλα
180 γρ βούτυρο
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
5 γρ μπέικιν
2 βανίλιες
½ κουταλάκι μαχλέπι
¼ κουταλάκι κακουλέ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Οδηγίες
1
Χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
3
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν και δουλεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με το μαχλέπι, το κακουλέ, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
7
Την πλάθουμε σε κορδόνια και τους δίνουμε σχήμα.
8
Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
9
Προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.