Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πάστα ταψιού κωκ

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 5 αυγά

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 70 γρ φαρίνα

  • 1 κουταλιά νερό

  • 10 γρ μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 1 λίτρο γάλα

  • 60 γρ νισεστέ

  • 60 γρ αλεύρι

  • 2 κρόκους

  • 2 βανίλιες

  • Γκανάζ

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 150 γρ σοκολάτα

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε την φαρίνα, το νερό, το μπείκιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την χωρίζουμε σε 2 φόρμες 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά.
4
Βάζουμε το μισό γάλα μαζί με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε.
5
Στο υπόλοιπο γάλα ενσωματώνουμε το νισεστέ, το αλεύρι και τους κρόκους.
6
Τα σουρώνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνουν κρέμα.
7
Την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
8
Χρησιμοποιούμε τον ένα παντεσπάνι ως βάση.
9
Για μεγαλύτερη ευκολία τα βάζουμε σε αποσπώμενη φόρμα.
10
Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα.
11
Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
12
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
13
Την περιχύνουμε πάνω από το γλυκό.
14
Βάζουμε το κωκ στο ψυγείο για 30 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.