Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ζουμερή τηγανιά με μπίρα
mitsa
Υλικά
4-5 πολύχρωμες πιπερίες
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1 μπίρα (330 ml)
Αλάτι-Πιπέρι
Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)
Σκόνη κρεμμύδι
Γλυκό μπούκοβο
Ρίγανη
150 γρ σάλτσα ντομάτας
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
2
Κόβουμε τα φιλέτα στην μέση οριζοντίως.
3
Σε καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
4
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι μαρένουμε τις πιπεριές.
5
Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε την μπίρα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
6
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, πιπερόκαμα, σκόνη κρεμμυδιού, μπούκοβο ρίγανη, την σάλτσα και αμαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι που να δέσει η σάλτσα.
7
Όταν έιναι έτοιμη βάζουμε για 10 λεπτά τα κοτόπουλα να πάρουν θερμοκρασία, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε πάλι στην σάλτσα.
8
Ιδανικά σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.