Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ζουμερή τηγανιά με μπίρα

mitsa

Υλικά

  • 4-5 πολύχρωμες πιπερίες

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο

  • 1 μπίρα (330 ml)

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)

  • Σκόνη κρεμμύδι

  • Γλυκό μπούκοβο

  • Ρίγανη

  • 150 γρ σάλτσα ντομάτας

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
2
Κόβουμε τα φιλέτα στην μέση οριζοντίως.
3
Σε καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
4
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι μαρένουμε τις πιπεριές.
5
Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε την μπίρα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
6
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, πιπερόκαμα, σκόνη κρεμμυδιού, μπούκοβο ρίγανη, την σάλτσα και αμαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι που να δέσει η σάλτσα.
7
Όταν έιναι έτοιμη βάζουμε για 10 λεπτά τα κοτόπουλα να πάρουν θερμοκρασία, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε πάλι στην σάλτσα.
8
Ιδανικά σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.