Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πως να κάνετε εύκολα και εντυπωσιακά τυροπιτάκια

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 100 ml νερό

  • 200 ml γάλα

  • 50 ml λάδι

  • 50 γρ βούτυρο

  • 2 αυγά

  • 650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • Φέτα

  • Κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
6
Την δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
7
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
8
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 11 μέρη.
9
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
10
Κόβουμε σε τετράγωνο σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
11
Απλώνουμε φέτα στην μία πλευρά και δίνουμε σχήμα.
12
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
13
Προαιρετικά αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.