Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πως να κάνετε εύκολα και εντυπωσιακά τυροπιτάκια
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
100 ml νερό
200 ml γάλα
50 ml λάδι
50 γρ βούτυρο
2 αυγά
650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
Φέτα
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
6
Την δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
7
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
8
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 11 μέρη.
9
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
10
Κόβουμε σε τετράγωνο σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
11
Απλώνουμε φέτα στην μία πλευρά και δίνουμε σχήμα.
12
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
13
Προαιρετικά αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.