Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πως να κάνετε κρέας για τις γιορτές μαλακό σαν λουκούμι
mitsa
Υλικά
150 ml ελαιόλαδο
Πάπρικα
Ρίγανη-Θυμάρι
3 κιλά χοιρινό κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 καρότα
400 ml λευκό κρασί
3 κουταλιές μουστάρδα
Πιπέρι-Μπαχάρι
Αλάτι
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα, ρίγανη και θυμάρι.
2
Καλύπτουμε την γάστρα με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε το κρέας (εμείς χρησιμοποιήσαμε λαιμό και κότσι).
3
Αλείφουμε το κρέας με την μαρινάδα, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
4
Κόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα σε φέτες.
5
Στο κρασί βάζουμε την μουστάρδα, κόκκους από πιπέρι, κόκκους από μπαχάρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
6
Περιχύνουμε το κρέας και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
7
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί, το καπάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2-2½ ώρες.
8
Στην μία ώρα ψησίματος γυρνάμε το κρέας από την άλλη πλευρά να ροδίσει.
9
Αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα ψήνουμε στο τέλος χωρίς το καπάκι.