Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πουγκάκια κοτόπουλο με λαχανικά
mitsa
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
500 γρ κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
100 γρ μπέικον
Πολύχρωμες πιπεριές
Μανιτάρια
Ρίγανη-Θυμάρι
Κίτρινο τυρί
Οδηγίες
1
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και όταν ροδίσει προσθέτουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μπουκιές.
2
Όταν πάρει χρώμα βάζουμε τις πολύχρωμες πιπεριές και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, το μπέικον, ρίγανη, θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
3
Κόβουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 μέρη.
4
Παίρνουμε ένα κομμάτι, το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε κρύα γέμιση και τριμμένο κίτρινο τυρί.
5
Τυλίγουμε καλά και ασφαλίζουμε με το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι.
6
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντκολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
7
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.