Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ραβανί σοκολάτας (ελληνική σοκολατόπιτα)
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
2 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Ραβανί
125 γρ κουβερτούρα
6 αυγά
150 γρ ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50 ml κονιάκ
300 γρ σιμιγδάλι χοντρό
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μπέικιν
2 κουταλιές κακάο
50 γρ καρύδα
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό και το κακάο για βράσουν για 10 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
4
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
5
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε την χλιαρή σοκολάτα και το γιαούρτι.
7
Αρωματίζουμε με το κονιάκ, τις βανίλιες και το ξύσμα.
8
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν και δουλεύουμε.
9
Τέλος ενσωματώνουμε την τριμμένη καρύδα.
10
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και περασμένο με σιμιγδάλι ταψί 30 εκατοστών.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
12
Όσο το γλυκό είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
13
Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες.