Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αλμυρά κουλουράκια

mitsa

Υλικά

  • Αλεύρι όσο πάρει

  • 1 φακελάκι μαγιά

  • 150 γρ. γιαούρτι

  • 150 ml ηλιέλαιο

  • 150 ml νερό

  • ½ κουταλάκι ζάχαρη

Οδηγίες

1
Βάζουμε αλεύρι (περίπου 300 γρ.) σε ένα σκεύος και κάνουμε μία τρύπα στην μέση.
2
Μέσα στην τρύπα ρίχνουμε την μαγιά, λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
3
Στην συνέχεια ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, ανακατεύουμε με το χέρι και ρίχνουμε αλεύρι μέχρι που η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
4
Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε αλάτι και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη για 30 λεπτά.
5
Όταν περάσει ο χρόνος ανακατεύουμε λίγο την ζύμη, παίρνουμε μία ποσότητα όσο περίπου ένα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ την πλάθουμε σε μπαστούνι και της δίνουμε σχήμα (όπως της εικόνας).
6
Βάζουμε τα κουλουράκι σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
7
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
8
Αν θέλουμε αφήνουμε μερικά χωρίς σουσάμι και μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο βάζουμε πάνω τους λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.