Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου με φράουλες και σαντιγί (Βικτώρια κέικ)
mitsa
Υλικά
6 αυγά
250 γρ ζάχαρη
250 γρ φαρίνα
3 βανίλιες
250 ml κρέμα γάλκτος
Μαρμελάδα φράουλα
Σιρόπι
250 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
50 ml κονιάκ
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε 3 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
5
Βάζουμε το ένα κρύο παντεσπάνι ως βάση.
6
Προαιρετικά σιροπιάζουμε την μία βάση με σιρόπι (Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά και όταν κρυώσει ρίχνουμε προαιρετικά το κονιάκ.)
7
Απλώνουμε μαρμελάδα φράουλα, την μισή κρέμα και τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι.
8
Προαιρετικά σιροπιάζουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
9
Διακοσμούμε με άχνη και φράουλες.
10
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.