Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτο αλμυρό κέικ (Πλεξούδα)
mitsa
Υλικά
500-600 γρ αλεύρι
25 γρ νωπή μαγιά
300 ml γάλα
2 αυγά
1 κουταλία ζάχαρη
Φέτα
Κεφαλοτύρι
Πάριζα
Κέτσαπ
Ρίγανη
Κόκκινη πιπεριά
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα.
2
Ενσωματώνουμε την ζάχαρη και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.
3
Βάζουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε τα αυγά και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την χωρίζουμε σε 3 μέρη και τα ανοίγουμε ορθογώνια φύλλα.
6
Απλώνουμε κέτσαπ, ρίγανη, πάριζα, φέτα, κεφαλοτύρι και κόκκινη πιπεριά.
7
Τυλίγουμε σε ρολό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
8
Πλέκουμε τα ρολά σε πλεξούδα και την βάζουμε σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
9
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε άσπρο και μαύρο σουσάμι.
10
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.