Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κουλούρια από την Πόλη- Σημίτια

mitsa

Υλικά

  • 350 γρ αλεύρι

  • 200 ml νερό

  • 1 κουταλιά μαγία

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 60 ml πετιμέζι

  • Καβουρδισμένο σουσάμι

  • μαγιά

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια.
6
Προαιρετικά ανακατεύουμε το πετιμέζι με νερό (150-200 ml) ή κάνουμε ζαχαρόνερο με το ίδιο νερό και 2-3 κουταλιές ζάχαρη.
7
Κάνουμε τα μπαλάκια λεπτά κορδόνια, τα διπλώνουμε στην μέση, τα στριφογυρίζουμε και δίνουμε σχήμα κουλουριού.
8
Τα περνάμε από το πετιμέζι και μετά από το σουσάμι.
9
Προσέχουμε να κολλήσει καλά το σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 230 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.