Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κουλούρια από την Πόλη- Σημίτια
mitsa
Υλικά
350 γρ αλεύρι
200 ml νερό
1 κουταλιά μαγία
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
60 ml πετιμέζι
Καβουρδισμένο σουσάμι
μαγιά
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια.
6
Προαιρετικά ανακατεύουμε το πετιμέζι με νερό (150-200 ml) ή κάνουμε ζαχαρόνερο με το ίδιο νερό και 2-3 κουταλιές ζάχαρη.
7
Κάνουμε τα μπαλάκια λεπτά κορδόνια, τα διπλώνουμε στην μέση, τα στριφογυρίζουμε και δίνουμε σχήμα κουλουριού.
8
Τα περνάμε από το πετιμέζι και μετά από το σουσάμι.
9
Προσέχουμε να κολλήσει καλά το σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 230 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.