Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Χριστουγεννιάτικο δέντρο με άρωμα κανέλας
mitsa
Υλικά
600 γρ αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
200 γρ γιαούρτι
50 ml γάλα
60 γρ ζάχαρη
2 αυγά
75 γρ βούτυρο
Λίγο αλάτι
100 γρ καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
Οδηγίες
1
Σε ένα σκεύος βάζουμε το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε.
2
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, λίγο αλεύρι, αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Αναμειγνύουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.
7
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο ορθογώνιο φύλλο.
8
Πασπαλίζουμε την ζάχαρη και τυλίγουμε σε ρολό.
9
Το κόβουμε σε 16 ρολάκια και τα πατάμε σε σχήμα σταυρού.
10
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο σχήμα που σας δείχνουμε.
11
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.