Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δροσερή τάρτα ροδάκινο (σε σχήμα τριαντάφυλλο)
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
300 γρ φαρίνα
2 αυγά
120 γρ ζάχαρη
50 ml σπορέλαιο
150 ml γάλα
2 βανίλιες
Κρέμα
650 ml γάλα
1 αυγό
60 γρ νισεστέ
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
1 μεγάλη κομπόστα ροδάκινο
120 γρ ζάχαρη
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και βάζουμε σε ειδική φόρμα για τάρτα 26 cm που έχουμε βουτυρώσει.
4
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
5
Βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη.
6
Ενσωματώνουμε το νισεστέ και το αλάτι στο υπόλοιπο γάλα.
7
Όταν πάρει θερμοκρασία ενώνουμε τα δύο μείγματα αφού σουρώσουμε.
8
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
9
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
10
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
11
Σιροπιάζουμε το κρύο παντεσπάνι και με τον χυμό από την κομπόστα.
12
Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα και από πάνω τοποθετούμε τα ροδάκινα.
13
Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν η κρέμα πήξει.