Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολα τυρόψωμα χωρίς πλάστη

mitsa

Υλικά

  • 650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 250 ml γάλα

  • 150 ml νερό

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε σε λαδωμένη φόρμα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλα με τα χέρια μας.
7
Αλείφουμε τα φύλλα μας με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με φέτα ή σουσάμι.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.