Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολα τυρόψωμα χωρίς πλάστη
mitsa
Υλικά
650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
250 ml γάλα
150 ml νερό
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε σε λαδωμένη φόρμα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλα με τα χέρια μας.
7
Αλείφουμε τα φύλλα μας με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με φέτα ή σουσάμι.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.