Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Υπέροχο γιαουρτογλυκό
mitsa
Υλικά
350 γρ μπισκότα digestive
170 γρ βούτυρο
200 γρ λευκή κουβερτούρα
400 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
300 γρ φράουλες
100 γρ καστανή ζάχαρη
10 γρ νισεστέ
50 ml νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
2
Τα απλώνουμε σε αποσπόμενη φόρμα 28 εκατοστών.
3
Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
5
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και με απαλές κινήσεις την σοκολάτα και το ξύσμα.
6
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τα αγοίνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
7
Καθαρίζουμε και κόβουμε στην μέση τις φράουλες.
8
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τις φράουλες, την ζάχαρη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
9
Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο νερό, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν.
10
Αρωματίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
11
Ξεφόρμάρουμε και σερβίρουμε με την κρύα σάλτσα.