Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Υπέροχο γιαουρτογλυκό

mitsa

Υλικά

  • 350 γρ μπισκότα digestive

  • 170 γρ βούτυρο

  • 200 γρ λευκή κουβερτούρα

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 300 γρ φράουλες

  • 100 γρ καστανή ζάχαρη

  • 10 γρ νισεστέ

  • 50 ml νερό

  • Λίγο χυμό λεμονιού

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
2
Τα απλώνουμε σε αποσπόμενη φόρμα 28 εκατοστών.
3
Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
5
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και με απαλές κινήσεις την σοκολάτα και το ξύσμα.
6
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τα αγοίνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
7
Καθαρίζουμε και κόβουμε στην μέση τις φράουλες.
8
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τις φράουλες, την ζάχαρη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
9
Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο νερό, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν.
10
Αρωματίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
11
Ξεφόρμάρουμε και σερβίρουμε με την κρύα σάλτσα.