Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εντυπωσιακά και εύκολα τυροπιτάκια
mitsa
Υλικά
600-650 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
250 ml γάλα
2 αυγά
100 γρ βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
½ κουταλιά αλάτι
Φέτα
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε 5 κουταλιές αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Βάζουμε λίγο αλεύρι, αλάτι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
7
Με την βοήθεια ενός κουπ πατ κόβουμε σε μικρότερα φύλλα.
8
Τοποθετούμε στο κέντρο Φέτα και κλείνουμε με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
9
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε κρόκο αυγού
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
11
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες πριν σερβίρουμε.