Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εντυπωσιακά και εύκολα τυροπιτάκια

mitsa

Υλικά

  • 600-650 γρ αλεύρι

  • 1 φακελάκι μαγιά

  • 250 ml γάλα

  • 2 αυγά

  • 100 γρ βούτυρο

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • ½ κουταλιά αλάτι

  • Φέτα

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε 5 κουταλιές αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Βάζουμε λίγο αλεύρι, αλάτι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
7
Με την βοήθεια ενός κουπ πατ κόβουμε σε μικρότερα φύλλα.
8
Τοποθετούμε στο κέντρο Φέτα και κλείνουμε με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
9
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε κρόκο αυγού
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
11
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες πριν σερβίρουμε.