Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εντυπωσιακά λουλούδια με αφράτη ζύμη
mitsa
Υλικά
Ελιές
Πιπεριές
Κεφαλοτύρι
2 κρόκους αυγών
Την συνταγή για την ζύμη θα την βρείτε εδώ: https://foodaholics.gr/recipe/tiropitakia-louloudi/
Οδηγίες
1
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
2
Για μεγαλύτερη ευκολία βάζουμε τα φύλλα σε αντικολλητικό χαρτί και στο κέντρο τοποθετούμε ένα φλιτζανάκι του καφέ.
3
Χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και το κάθε μέρος σε 3 ακτίνες (σύνολο 12).
4
Γυρίζουμε κάθε ζεύγος από ακτίνες μία φορά, την μία προς τα δεξιά και την άλλη προς τα αριστερά.
5
Ενώνουμε τις ακτίνες ώστε να πάρουν σχήμα από πέταλο λουλουδιού.
6
Όταν τελειώσουμε με όλες τις ακτίνες βγάζουμε το φλιτζάνι από το κέντρο και τοποθετούμε τις καθαρισμένες ελιές, τις πιπεριές και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
7
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.