Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ένα κέικ διαφορετικό από όσα έχετε δοκιμάσει
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml γάλα
2 αυγά
120 γρ βούτυρο
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
50 γρ βούτυρο
120 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
150 ml γάλα
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
5
Απλώνουμε την ζύμη σε φόρμα 26 εκατοστών, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
6
Αναμειγνύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη και τις βανίλιες.
7
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την τρυπάμε ελαφρώς και απλώνουμε το μείγμα.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά.
9
Αφήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο.
10
Το βγάζουμε και περιχύνουμε το γάλα.