Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γευστικό ορεκτικό με μανιτάρια

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη

  • 300 γρ αλεύρι

  • 200 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 5 γρ ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 1 κουταλιά βούτυρο

  • Λίγο αλάτι

  • Γέμιση

  • 250 γρ μανιτάρια

  • 1 κρεμμύδι

  • 2-3 πιπεριές

  • 200 ml λευκό κρασί

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Πάπρικα

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, λίγο χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
2
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι, το μαλακό βούτυρο και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Κόβουμε τα λαχανικά μας και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε καυτό ελαιόλαδο.
7
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
8
Μόλις μαλακώσουν βάζουμε τα μανιτάρια, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη και και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά.
9
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε φύλλο.
10
Με την βοήθεια ενός κουπ-πατ κόβουμε στο μέγεθος από τα φορμάκια.
11
Λαδώνουμε ελαφρώς τα φορμάκια και τοποθετούμε τα φύλλα.
12
Βάζουμε την κρύα γέμιση και πασπαλίζουμε λίγο κεφαλοτύρι.
13
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.