Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γιαουρτλού κεμπάπ (δική μας συνταγή)
mitsa
Υλικά
700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 κόκκινη πιπεριά
Ρίγανη
Κύμινο
Καπνιστή πάπρικα
Μείγμα μπαχαρικών για ψητά
Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
200 ml σάλτσα ντομάτας
50 ml κρασί
Καυτερή πάπρικα
Σκόρδο σε σκόνη
Οδηγίες
1
Αλέθουμε την πιπεριά στο μπλέντερ.
2
Στον κιμά (που μπορεί να είναι και μίξη από μοσχαρίσιο με αρνίσιο) βάζουμε την πιπεριά, την ρίγανη, την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, την σκόνη για
3
ψητά, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και δουλεύουμε πολλή καλά να αφρατέψει.
4
Βουτάμε το χέρι μας στο νερό, πέρνουμε λίγο κιμά και σε 2 ξυλάκια για σουβλάκια πλάθουμε τα κεμπάπ.
5
Τα βάζουμε σε καυτό αντικολλητικό σχαροτήγανο και φροντίζουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
6
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την σάλτσα μαζί με την καυτερή πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη και το κρασί μέχρι που να δέσει.
7
Πριν σερβίρουμε ζεσταίνουμε τις πίτες στο ίδιο σχαροτήγανο χωρίς να το ξεπλύνουμε.
8
Σερβίρουμε τα κεμπάπ με στραγγιστό γιαούρτι και σάλτσα.