Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γιαουρτλού κεμπάπ (δική μας συνταγή)

mitsa

Υλικά

  • 700 γρ μοσχαρίσιο κιμά

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • Ρίγανη

  • Κύμινο

  • Καπνιστή πάπρικα

  • Μείγμα μπαχαρικών για ψητά

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι - Πιπέρι

  • 200 ml σάλτσα ντομάτας

  • 50 ml κρασί

  • Καυτερή πάπρικα

  • Σκόρδο σε σκόνη

Οδηγίες

1
Αλέθουμε την πιπεριά στο μπλέντερ.
2
Στον κιμά (που μπορεί να είναι και μίξη από μοσχαρίσιο με αρνίσιο) βάζουμε την πιπεριά, την ρίγανη, την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, την σκόνη για
3
ψητά, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και δουλεύουμε πολλή καλά να αφρατέψει.
4
Βουτάμε το χέρι μας στο νερό, πέρνουμε λίγο κιμά και σε 2 ξυλάκια για σουβλάκια πλάθουμε τα κεμπάπ.
5
Τα βάζουμε σε καυτό αντικολλητικό σχαροτήγανο και φροντίζουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
6
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την σάλτσα μαζί με την καυτερή πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη και το κρασί μέχρι που να δέσει.
7
Πριν σερβίρουμε ζεσταίνουμε τις πίτες στο ίδιο σχαροτήγανο χωρίς να το ξεπλύνουμε.
8
Σερβίρουμε τα κεμπάπ με στραγγιστό γιαούρτι και σάλτσα.