Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ραβανί με ινδοκάρυδο
mitsa
Υλικά
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές μπέικιν
125 γρ βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 γιαούρτι
2 βανίλιες
Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1½ φλιτζάνι νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε την ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
2
Χτυπάμε να διαλυθεί και ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και όταν ενσωματωθούν βάζουμε το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
3
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
4
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
5
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν.
6
Όταν αρχίσουν να κοχλάζουν προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά.
7
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
8
Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα το αφήνουμε για 12 ώρες πριν το σερβίρουμε.