Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ραβανί με ινδοκάρυδο

mitsa

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό

  • 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι

  • 2 κουταλιές μπέικιν

  • 125 γρ βούτυρο

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

  • 1 γιαούρτι

  • 2 βανίλιες

  • Σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

  • 1½ φλιτζάνι νερό

  • Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε την ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
2
Χτυπάμε να διαλυθεί και ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και όταν ενσωματωθούν βάζουμε το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
3
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
4
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
5
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν.
6
Όταν αρχίσουν να κοχλάζουν προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά.
7
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
8
Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα το αφήνουμε για 12 ώρες πριν το σερβίρουμε.