Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό ψυγείου με Swiss rolls

mitsa

Υλικά

  • Κρέμα

  • 1½ λίτρο γάλα

  • 150 γρ αλεύρι

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 30 γρ νισεστέ

  • 50 γρ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • 2x200 Swiss rolls κακάο ή βανίλια

  • 100 γρ σοκολάτα

  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
2
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
3
Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το βούτυρο.
4
Σε φόρμα 30x15 εκατοστά καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί και κάνουμε μία στρώση από χλιαρή κρέμα.
5
Τοποθετούμε τα ρολάκια και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
6
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
7
Ξεφορμάρουμε και απλώνουμε την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με την κρέμα γάλακτος.