Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γρήγορη τυρόπιτα στο τηγάνι

mitsa

Υλικά

  • 10 λεπτά φύλλα κρούστας

  • 2 αυγά

  • 90 ml γάλα

  • 90 ml λάδι

  • Λίγο βούτυρο

  • Φέτα

  • Κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα και το λάδι.
2
Σε τηγάνι 28 cm βάζουμε λίγα κομματάκια από βούτυρο και από πάνω τους βάζουμε δύο φύλλα στο ένα ημικύκλιο και δύο φύλλα στο άλλο με τις άκρες τους να προεξέχουν.
3
Προσθέτουμε ακόμα δύο φύλλα στο κέντρο και απλώνουμε περίπου το μισό μείγμα με τα αυγά.
4
Βάζουμε φέτα, τριμμένο κίτρινο τυρί και σκεπάζουμε με δύο φύλλα.
5
Κρατάμε λίγο από το μείγμα και απλώνουμε το υπόλοιπο.
6
Βάζουμε φέτα, τριμμένο κίτρινο τυρί και σκεπάζουμε με δύο φύλλα.
7
Απλώνουμε το μείγμα που κρατήσαμε και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
8
Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και όταν ροδίσει η τυρόπιτα την βάζουμε σε ένα πιάτο.
9
Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και τοποθετούμε την πίτα από την ωμή πλευρά.
10
Όταν ροδίσει την σερβίρουμε.