Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Η πιο αρωματική κιμαδόπιτα που έχετε δοκιμάσει

mitsa

Υλικά

  • Γέμιση

  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά

  • 1 κρεμμύδι

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • 50 ml σάλτσα ντομάτας

  • Ρίγανη-Πάπρικα

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Μπούκοβο-Μπαχάρι

  • 250 ml νερό

  • Ελαιόλαδο

  • Ζύμη

  • 150+225 γρ αλεύρι

  • 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 250 ml νερό

  • 8 γρ ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

  • 1 κουταλιά γιαούρτι

  • 30 ml ελαιόλαδο

  • Λίγο αλάτι

  • 120 γρ μαργαρίνη

  • 150 γρ αλεύρι

  • 1 κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
2
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε να χάσει τα υγρά του.
3
Όταν είναι έτοιμος βάζουμε τις πολύχρωμες πιπεριές, την σάλτσα, πάπρικα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, γλυκό μπούκοβο, μπαχάρι, το νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να χάσει τα υγρά του.
4
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, το χλιαρό νερό και τα 150 γρ αλεύρι.
5
Όταν γίνουν χυλός τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
6
Σε ένα σκεύος βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το σιμιγδάλι, αλάτι , τον χυλό, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
7
Την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια, τα βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
8
Με τα χέρια μας δουλεύουμε την κρύα μαργαρίνη με το αλεύρι να γίνουν ψίχουλα.
9
Ανοίγουμε το μπαλάκι σε φύλλο και βάζουμε ψίχουλα στην μισή επιφάνεια.
10
Διπλώνουμε στην μέση και τοποθετούμε ψίχουλα.
11
Στις δύο άκρες βάζουμε κρύα γέμιση και τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε.
12
Βάζουμε τα φύλλα σε ταψί 36 cm με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
13
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.