Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπισκοτογλυκό κατσαρόλας με κρέμες βανίλια-σοκολάτα

mitsa

Υλικά

  • 600+600 ml γάλα

  • 70+70 γρ ζάχαρη

  • 65 γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια

  • 1 βανίλια

  • 65 γρ άνθος αραβοσίτου κακάο

  • 1 κουταλιά κακάο

  • 1-2 πακέτα πτι μπερ

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα (600 ml ) με την ζάχαρη (70 γρ), το άνθος αραβοσίτου βανίλια και την βανίλια.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
3
Αναμειγνύουμε το γάλα (600 ml ) με την ζάχαρη (70 γρ), το άνθος αραβοσίτου κακάο και το κακάο.
4
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
5
Σε φόρμα 30×11 cm με αντικολλητικό χαρτί, την καλύπτουμε με μπισκότα.
6
Απλώνουμε την μισή χλιαρή λευκή κρέμα.
7
Κάνουμε μία στρώση από μπισκότα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
8
Σκεπάζουμε με μπισκότα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για την σκούρα κρέμα.
9
Καλύπτουμε με μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
10
Όταν είναι έτοιμο το αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε με άχνη.