Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα μαλακό σαν λουκούμι
mitsa
Υλικά
2 κιλά αρνάκι
1 κιλό πατάτες
3-4 καρότα
500 ml νερό
100 ml λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
3 κουταλιές μουστάρδα
1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
Ρίγανη-Θυμάρι
Δενδρολίβανο
Οδηγίες
1
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί την γάστρα μας.
2
Αναμειγνύουμε τα 500 ml νερό, με τα 100 ml ελαιόλαδο, τα 100 ml λευκό κρασί, την μουστάρδα, τον χυμό από 1/2 λεμόνι, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και δενδρολίβανο.
3
Βουτάμε στην μαρινάδα τις πατάτες (baby ή κομμένες κυδωνάτες) και τις απλώνουμε στην γάστρα.
4
Περνάμε από την μαρινάδα και τα χοντροκομμένα καρότα και τα βάζουμε στην γάστρα.
5
Τοποθετούμε 2 σκελίδες σκόρδο, το αρνάκι μας και το αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
6
Περιχύνουμε την μαρινάδα, σκεπάζουμε με τσαλακωμένο αντικολλητικό χαρτί και κλείνουμε με το καπάκι.
7
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2.30-3 ώρες και 30 λεπτά πριν το βγάλουμε από την φωτιά βάζουμε τον χυμό από 1/2 λεμόνι).
8
Στην μέση από το ψήσιμο και στο τέλος γυρίζουμε πλευρά στο αρνί μας.