Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτα τυρόψωμα που θα σας ξετρελάνουν
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
350 ml γάλα
50 ml λάδι
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
20 γρ βούτυρο
Φέτα
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Πλάθουμε με το βούτυρο να το αποροφήσει την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
5
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 4 μέρη.
6
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, απλώνουμε σπασμένη φέτα σε μία πλευρά και τυλίγουμε σε ρολά.
7
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα χαράζουμε.
8
Αλείφουμε με κρόκου αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.