Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πάστα σοκολάτας- Ένα κέρασμα για τους εορτάζοντες
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
165 γρ φαρίνα
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
Μους
400 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ σοκολάτα
Επικάλυψη
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
5
Όταν το παντεσπάνι κρυώσει το κόβουμε με την βοήθεια από ένα τσέρκι.
6
Στο τσέρκι βάζουμε ένα παντεσπάνι για βάση.
7
Από πάνω κάνουμε μία στρώση από μους με την βοήθεια ενός κορνέ.
8
Καλύπτουμε με ένα παντεσπάνι και στρώνουμε ομοιόμορφα μους.
9
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες και όταν είναι έτοιμα τα ξεφορμάρουμε.
10
Λιώνουμε την σοκολάτα με την καυτή κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα παστάκια όταν φτάσει σε θερμοκρασία σώματος.
11
Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν η σοκολάτα παγώσει.