Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κολοκυθόπιτα γρήγορη και εύκολη
mitsa
Υλικά
Γέμιση
4-5 κολοκυθάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι
Κρεμμύδι
Άνηθος
200 γρ φέτα
Άλειμμα
2 αυγά
50 ml σπορέλαιο
100 ml γάλα
400 γρ γιαούρτι
1 μπέικιν
2-3 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ φύλλα κρούστας
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και περνάμε από τον χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια.
2
Τα τσιγαρίζουμε σε καυτό έλαιόλαδο μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
3
Όταν είναι έτοιμα κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, αφυδατωμένο κρεμμύδι, άνηθο και την σπασμένη φέτα.
4
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγάμε το λάδι, το γάλα και το γιαούρτι.
5
Προσθέτουμε το μπέικιν, το αλεύρι και δουλεύουμε.
6
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
7
Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί την κουζίνας και βάζουμε 2 φύλλα.
8
Με ένα πινέλο απλώνουμε άλλειμα και καλύπτουμε με ακόμα 2 φύλλα.
9
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελιώσουν τα μισά φύλλα.
10
Απλώνουμε την κρύα γέμιση και σενεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
11
Αλείφουμε με το μείγμα και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.