Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πεϊνιρλάκια

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη

  • 25 γρ νωπή μαγιά

  • 2 ποτήρια χλιαρό γάλα

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο

  • Αλεύρι όσο πάρει

  • Γέμιση κιμά

  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

  • 1 κρεμμύδι

  • 4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας

  • Καπνιστή πάπρικα

  • Ρίγανη

  • Γέμιση τυριού

  • Φέτα

  • Κεφαλογραβιέρα

  • Κόκκινη πιπεριά

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη. προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χλιαρό γάλα, αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
2
Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώσπου να έχουμε μία μέτριας υφής ζύμη.
3
Όταν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα προσθέτουμε το αλάτι και δουλεύουμε καλά. Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 30-60 λεπτά να φουσκώσει.
4
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε δίσκους στο μέγεθος από ένα φλιτζάνι. Στο κέντρο βάζουμε την γέμιση της επιλογής μας και δίνουμε σχήμα βάρκας.
5
Τα τοποθετούμε κυκλικά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
7
Γέμιση κιμά: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και όταν αλλάξει χρώμα και χάσει τα υγρά του προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.