Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολα μανιταροπιτάκια με σφολιάτα
mitsa
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
400 γρ μανιτάρια
1 κρεμμύδι
50 γρ βούτυρο
50 ml λευκό κρασί
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
Ρίγανη
Κίτρινο τυρί
Οδηγίες
1
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
2
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαραθούν.
3
Βάζουμε το κρασί και το αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4
Τέλος βάζουμε την πάπρικα και τα κατεβάζουμε από το μάτι.
5
Κόβουμε την σφολιάτα σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια και τοποθετούμε τις σφολιάτες.
6
Στα μανιτάρια βάζουμε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
7
Γεμίζουμε με το κρύο μείγμα και πασπαλίζουμε τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.