Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΜπισκότα

Αρωματικά κουλουράκια πορτοκαλιού με ζύμη γιαουρτιού

1 Mins read

Αρωματικά κουλουράκια πορτοκαλιού με ζύμη γιαουρτιού

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 1 κιλό αλεύρι

  • 3 αυγά

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 60 ml σπορέλαιο

  • 125 γρ μαργαρίνη

  • 125 ml γιαούρτι

  • 60 ml χυμό πορτοκαλιού

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • ½ κουταλάκι σόδα

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε 2 ολόκληρα αυγά και 1 ασπράδι με την ζάχαρη.
2
Προσθέτουμε την λιωμένη μαργαρίνη, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Βάζουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να αφρίσει.
5
Τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το μισό αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
7
Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Τα περνάμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε ζάχαρη.
9
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.