Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αρωματικά κουλουράκια πορτοκαλιού με ζύμη γιαουρτιού
mitsa
Υλικά
Περίπου 1 κιλό αλεύρι
3 αυγά
300 γρ ζάχαρη
60 ml σπορέλαιο
125 γρ μαργαρίνη
125 ml γιαούρτι
60 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι μπέικιν
½ κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε 2 ολόκληρα αυγά και 1 ασπράδι με την ζάχαρη.
2
Προσθέτουμε την λιωμένη μαργαρίνη, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Βάζουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να αφρίσει.
5
Τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το μισό αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
7
Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Τα περνάμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε ζάχαρη.
9
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.