Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτα τυροπιτάκια
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
300 ml γάλα
100 ml σπορέλαιο
2 αυγά
100 γρ γιαούρτι
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
200 γρ φέτα
Γάλα
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγία και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Ρίχνουμε το λάδι, τα αυγά ,το γιαούρτι και δουλεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Την λαδώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 2 μέρη.
6
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και απλώνουμε σπασμένη φέτα.
7
Τα τυλίγουμε σε ρολά και κόβουμε ρολάκια με πάχος 2 δάχτυλα.
8
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένα φορμάκια για μάφιν και τα αλήφουμε με γάλα.
9
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.