Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κέικ πορτοκαλιού γεμιστό με μους σοκολάτας
mitsa
Υλικά
450 γρ αλεύρι
1 μπείκιν
3 αυγά
450 γρ ζάχαρη
200 ml γιαούρτι
200 ml σπορέλαιο
100 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
400 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ σοκολάτα
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το γιαούρτι, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
4
Δουλεύουμε να γίνει ζύμη και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
5
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
6
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
7
Όταν κρυώσει κάνουμε προσεχτικά μεγάλες τρύπες.
8
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα να γίνουν μους.
9
Γεμίζουμε τις τρύπες με την μους και απλώνουμε την υπόλοιπη στο κέικ.
10
Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν σερβίρουμε.