Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς βούτυρο
mitsa
Υλικά
300 γρ φαρίνα
2 αυγά
400 γρ ζάχαρη
360 ml γιαούρτια
120 ml σπορέλαιο
1 κουταλιά σόδα
3 κουταλιές στιγμιαίου καφέ
60 γρ κακάο
2 βανίλιες
200 ml νερό
Γλάσο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές κακάο
40 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Διαλύουμε τον καφέ στο νερό.
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, την σόδα και τις βανίλιες.
5
Βάζουμε λίγο αλάτι, τον καφέ και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
6
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40x30 εκατοστών.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
8
Σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το κακάο.
9
Όταν ομογενοποιηθεί το κατεβάζουμε και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
10
Περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο και σερβίρουμε.