Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς βούτυρο

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ φαρίνα

  • 2 αυγά

  • 400 γρ ζάχαρη

  • 360 ml γιαούρτια

  • 120 ml σπορέλαιο

  • 1 κουταλιά σόδα

  • 3 κουταλιές στιγμιαίου καφέ

  • 60 γρ κακάο

  • 2 βανίλιες

  • 200 ml νερό

  • Γλάσο

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 40 γρ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Διαλύουμε τον καφέ στο νερό.
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, την σόδα και τις βανίλιες.
5
Βάζουμε λίγο αλάτι, τον καφέ και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
6
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40x30 εκατοστών.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
8
Σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το κακάο.
9
Όταν ομογενοποιηθεί το κατεβάζουμε και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
10
Περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο και σερβίρουμε.