Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αρωματικό νηστίσιμο κέικ χωρίς μίξερ

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ καστανή ζάχαρη

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 200 ml φυτικό γάλα

  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού

  • 1/2 κουταλάκι κανέλα

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 10 γρ μπέικιν

  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας

  • Νηστίσιμη πραλίνα (foodaholics.shop)

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
2
Προσθέτουμε το φυτικό γάλα (εμείς βάλαμε ρυζιού), την χυμό πορτοκαλιού ή νερό και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλλιες και το ξύσμα.
4
Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.
5
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
6
Τον απλώνουμε σε βουτυρωμένο (με μαργαρίνη ή λάδι) και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
7
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
8
Όταν κρυώσει απλώνουμε νηστίσιμη πραλίνα φουντουκιού ή νηστίσιμη buono (foodaholics.shop) και σερβίρουμε.