Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αλμυρά καταϊφάκια
mitsa
Υλικά
500 γρ κανταΐφι
100 γρ βούτυρο
500 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
Αλλαντικά της επιλογής σας
Κεφαλοτύρι
Φέτα
Οδηγίες
1
Κόβουμε τα τυριά και τα αλλαντικά σε μικρά κομμάτια.
2
Με τα χέρια μας ανοίγουμε πολλή καλά το κανταΐφι και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
3
Ανακατεύουμε καλά και σε ένα μπολάκι δημιουργούμε μία φωλιά από κανταΐφι. Γεμίζουμε με αλλαντικά και τυριά.
4
Την κλείνουμε σφιχτά και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
5
Αναμειγνύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα κανταΐφια.
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους.