Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κολοκυθοκεφτέδες αφράτες σαν λουκουμάδες (φούρνου+τηγανητές μαζί)
mitsa
Υλικά
3-4 κολοκύθια
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
1-2 αυγά
Αλεύρι γ.ο.χ.
½ κουταλάκι μπέικιν
Ρίγανη-Θυμάρι
Μαϊντανό
Άνηθο-Δυόσμο
100 γρ γραβιέρα
100 γρ φέτα
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα περνάμε από τον χονδρό τρίφτη.
2
Τα αλατίζουμε καλά και τα αφήνουμε για 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
3
Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουν τρίψει.
4
Στο μείγμα βάζουμε τις τριμμένες πατάτες, 1 μεγάλο ή 2 μεσαία αυγά, ψιλοκομμένο μαϊντανό, την σπασμένη φέτα, την τριμμένη γραβιέρα, άνηθο, δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
5
Προσθέτουμε αλεύρι και το μπέικιν μέχρι που να γίνει σφιχτός χυλός.
6
Πλάθουμε σε κεφτέδες και τις περνάμε από αλεύρι.
7
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και όταν πάρουν χρώμα από την μία τις γυρίζουμε από την άλλη.
8
Όταν πάρουν χρώμα τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
9
Αν δεν θέλουμε να κάνουμε τις κολοκυθοκεφτέδες τηγανιτές μπορούμε να λαδώσουμε αντικολλητικό χαρτί και να βάλουμε τις κεφτέδες.
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.