Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τηγανιά κοτόπουλο στο πήλινο με πουρέ
mitsa
Υλικά
500 γρ φιλέτο κοτόπουλο
4-5 μεγάλες πατάτες
100 ml σάλτσα
2 κουταλιές μουστάρδα
200 ml λευκό κρασί
50 γρ βούτυρο
Κίτρινο τυρί
Ρίγανη-Θυμάρι
Πάπρικα
Αλάτι-Πιπέρι
Οδηγίες
1
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
2
Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
3
Ενσωματώνουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
4
Σε καυτό ελαιόλαδο θωρακίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μεγάλες μπουκιές.
5
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά να εξατμιστεί.
6
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, την μουστάρδα, πάπρικα της επιλογής μας, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
7
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
8
Σε πήλινο σκεύος κάνουμε μία στρώση από τον πουρέ.
9
Από πάνω βάζουμε κοτόπουλο και το καλύπτουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.
10
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί.