Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τηγανιά κοτόπουλο στο πήλινο με πουρέ

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φιλέτο κοτόπουλο

  • 4-5 μεγάλες πατάτες

  • 100 ml σάλτσα

  • 2 κουταλιές μουστάρδα

  • 200 ml λευκό κρασί

  • 50 γρ βούτυρο

  • Κίτρινο τυρί

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Πάπρικα

  • Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες

1
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
2
Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
3
Ενσωματώνουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
4
Σε καυτό ελαιόλαδο θωρακίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μεγάλες μπουκιές.
5
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά να εξατμιστεί.
6
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, την μουστάρδα, πάπρικα της επιλογής μας, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
7
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
8
Σε πήλινο σκεύος κάνουμε μία στρώση από τον πουρέ.
9
Από πάνω βάζουμε κοτόπουλο και το καλύπτουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.
10
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί.