Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Διαφορετικός μουσακάς στο πήλινο χωρίς μπεσαμέλ
mitsa
Υλικά
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
5 πατάτες
3 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
100 ml σάλτσα ντομάτας
150 ml νερό
Ρίγανη-Θυμάρι
Μαϊντανό
Αλάτι-Πιπέρι
Μπούκοβο-Πάπρικα
Κίτρινο τυρί
Κεφαλοτύρι
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις πατάτες.
2
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό με αρκετό αλάτι για 1 ώρα να ξεπικρίσουν.
3
Τις στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε, όπως και τις πατάτες.
4
Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
5
Όταν ροδίσει βάζουμε τον κιμά και καβουρδίζουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
6
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο, πάπρικα, το νερό και αφήνουμε να βράσουν.
7
Σε ταψί ή πήλινα κάνουμε μία στρώση από πατάτες, από πάνω βάζουμε τις μελιτζάνες.
8
Σκεπάζουμε με τον ζεστό κιμά, καλύπτουμε με πατάτες και απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί.
9
Πασπαλίζουμε κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι που να δημιουργηθεί κρούστα.