Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΚρεατικά

Διαφορετικός μουσακάς στο πήλινο χωρίς μπεσαμέλ

1 Mins read

Διαφορετικός μουσακάς στο πήλινο χωρίς μπεσαμέλ

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά

  • 5 πατάτες

  • 3 μελιτζάνες

  • 1 κρεμμύδι

  • 100 ml σάλτσα ντομάτας

  • 150 ml νερό

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Μαϊντανό

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Μπούκοβο-Πάπρικα

  • Κίτρινο τυρί

  • Κεφαλοτύρι

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις πατάτες.
2
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό με αρκετό αλάτι για 1 ώρα να ξεπικρίσουν.
3
Τις στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε, όπως και τις πατάτες.
4
Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
5
Όταν ροδίσει βάζουμε τον κιμά και καβουρδίζουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
6
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο, πάπρικα, το νερό και αφήνουμε να βράσουν.
7
Σε ταψί ή πήλινα κάνουμε μία στρώση από πατάτες, από πάνω βάζουμε τις μελιτζάνες.
8
Σκεπάζουμε με τον ζεστό κιμά, καλύπτουμε με πατάτες και απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί.
9
Πασπαλίζουμε κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι που να δημιουργηθεί κρούστα.