Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη και πρωτότυπη τάρτα προφιτερόλ
mitsa
Υλικά
Κρέμα
640 ml γάλα
100 γρ σοκολάτα γάλακτος
150 γρ ζάχαρη
40 γρ κακάο
60 γρ κορν φλάουρ (νισεστέ)
1 μεγάλο αυγό
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Βάση
350 γρ πτι μπερ
100 γρ μαργαρίνη
50 ml γάλα
Οδηγίες
1
Βάζουμε το μισό γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη.
2
Αναμειγνύουμε το υπόλοιπο γάλα με το αυγό.
3
Ενσωματώνουμε το νισεστέ, το κακάο και το αλάτι.
4
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε για να μην ψηθεί το αυγό.
5
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα αφού το σουρώσουμε.
6
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα.
7
Την κατεβάζουμε από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και προσθέτουμε την σοκολάτα.
8
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.
9
Αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με την λιωμένη μαργαρίνη και το γάλα.
10
Τα απλώνουμε σε ταρτιέρα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
11
Τοποθετούμε την κρύα κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο.
12
Σερβίρουμε όταν σταθεροποιηθεί με σαντιγί και μαρασκίνο.