Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Το καλύτερο ψωμί που έχω δοκιμάσει
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
250 ml νερό
250 ml γάλα
50 ml ελαιόλαδο
700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Φέτα
Μαϊντανό
Αυγό
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Ρίχνουμε δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
3
Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
4
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
6
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
7
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε λαδωμένη επιφάνεια, σε φύλλο.
8
Απλώνουμε σπασμένη φέτα που έχουμε αναμείγει με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
9
Πατάμε ελαφρώς με τον πλάστη και κόβουμε σε λωρίδες με πάχος 4 δάχτυλα.
10
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένη φόρμα για κέικ και αλήφουμε με αυγό.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσει.