Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Η πιο εύκολη και αρωματική βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει
mitsa
Υλικά
200 γρ φαρίνα
200 γρ καστανή ζάχαρη
1 αυγό
200 ml γάλα
100 γρ αμύγδαλα
100 ml σπορέλαιο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
50 ml κονιάκ
Οδηγίες
1
Χτυπάμε το αυγό με την μισή ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το αλεύρι, τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
4
Αρωματίζουμε με κονιάκ, κανέλα, γαρίφαλο, το ξύσμα από πορτοκάλι και αναμειγνύουμε.
5
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 38x26 εκατοστά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
6
Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο με μία οδοντογλυφίδα.