Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΕορταστικά

Η πιο εύκολη και αρωματική βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει

1 Mins read

Η πιο εύκολη και αρωματική βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει

mitsa

Υλικά

  • 200 γρ φαρίνα

  • 200 γρ καστανή ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • 200 ml γάλα

  • 100 γρ αμύγδαλα

  • 100 ml σπορέλαιο

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

  • 50 ml κονιάκ

Οδηγίες

1
Χτυπάμε το αυγό με την μισή ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το αλεύρι, τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
4
Αρωματίζουμε με κονιάκ, κανέλα, γαρίφαλο, το ξύσμα από πορτοκάλι και αναμειγνύουμε.
5
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 38x26 εκατοστά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
6
Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο με μία οδοντογλυφίδα.